- 1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 5 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι μας και τις σκελίδες σκόρδου.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τον κύβο.
Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.
Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.
Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.