ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
- θυμάρι
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 φλ ζωμό κότας
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
- 2 φλ. Κινόα βρασμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα με την κινόα.