Κοτόπουλο με κινόα

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • θυμάρι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ ζωμό κότας
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
  • 2 φλ. Κινόα βρασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα με την κινόα.