Κινέζικο ψάρι με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. φέτες ψαριού κομμένο σε κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψάρι σε κύβους.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.

Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.

 Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι.

Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles.