- 600 γρ. φέτες ψαριού κομμένο σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles.