ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300γρ. σπανάκι
- ½ μάτσο άνηθο
- ½ μάτσο μάραθο
- ½ φλιτζ λευκό κρασί
- 3 κ. σ ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 κρόκους
- χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια, ψλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά μας και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο και τον μάραθο.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Μόλις περάσει το 15λεπτο ρίχνουμε το σπανάκι
Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό από τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές τη σούπας από το ζουμί της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα μας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν δούμε ότι το χρειάζεται.
Αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει μια βράση
Σερβίρουμε
Βάζουμε μία κατσαρόλα με το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο και τον μάραθο.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Μόλις περάσει το 15λεπτο ρίχνουμε το σπανάκι
Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό από τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές τη σούπας από το ζουμί της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα μας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν δούμε ότι το χρειάζεται.
Αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει μια βράση
Σερβίρουμε