Νηστίσιμη σαλάτα με παντζάρια

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 5 παντζάρια βρασμένα
  • 3 ντακάκια χαρουπιού (ή ότι άλλο έχετε)
  • 3 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ λάδι
  • 2 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τα παντζάρια και έχουμε κόψει τις ρίζες τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν (τα τσεκάρουμε τρυπώντας τα με το πιρούνι)

Αφού ψηθούν και κρυώσουν αφαιρούμε την φλούδα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα και τα ψιλοκόβουμε.

Σπάμε τα ντακακια με τα χέρια και τα ρίχνουμε από πάνω.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, το λάδι και το μπαλσάμικο.