Ατομικά σταφιδόψωμα

ΥΛΙΚΑ
(5 τεμάχια):
  • 150 γρ. γάλα 2% σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • ½ βανίλια
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες της χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • ξύσμα, από ½  πορτοκάλι
  • 25 γρ. σταφίδες
  • σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 20 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη  σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα, ρίχνουμε λίγο σουσάμι και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 40’.