Λαχανόρυζο με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ
  • 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 φλ. νερό ζεστό
  • 1 λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθος
  • λίγο ελαιόλαδο
  • (προαιρετικά) γιαούρτι ή φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κομμένο λάχανο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 1΄. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 φλ. ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Τότε, προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 15′.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε το λαχανόρυζο με λίγο ελαιόλαδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ