ΥΛΙΚΑ
- 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές πολύχρωμες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια λεπτοκομμένα
- 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 2 φλ. νερό ζεστό
- 1 λεμόνι χυμός
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθος
- λίγο ελαιόλαδο
- (προαιρετικά) γιαούρτι ή φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κομμένο λάχανο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 1΄. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 φλ. ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Τότε, προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 15′.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε το λαχανόρυζο με λίγο ελαιόλαδο.