Μεσογειακή πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ ρίγανη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
  • 200 γραμ. ντοματίνια
  • 100 γραμ. ψητές κόκκινες πιπεριέςκομμένες σε φέτες
  • 300 γραμ. πατάτες
  • 25 γραμ. μαύρης ελιάς, σε φέτες
  • 1 ματσάκι  φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και περιμένουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις πιπεριές και τασιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά, ανακατεύουμε με το άλλο μείγμα  και σερβίρουμε το πιατό μας πασπαλισμένο με ελιές και βασιλικό.