Σαλάτα με άρωμα από το Μεξικό

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζ. καλαμπόκι
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 1½ φλιτζ. μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  •  1 φλιτζ. μαγειρεμένα μαύρα φασόλια
  • 1 κ. σκόνη τσίλι
  • 1 ½ κ.γρίγανη,
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένοςφρέσκος κόλιανδρος
  • 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαρούλι
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2½ φλιτζ. tortillaτσιπς
  • Ξίσμα limeγια γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ψιλοκόβουμε την  1 ντομάτα. Την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ρύζι, τα φασόλια, τη σκόνη τσίλι, την ρίγανη (1 κ.γ) και το αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες 3 ντομάτες. Τις ανακατεύουμε μαζί  με την υπόλοιπη ρίγανη και τον κόλιανδρο σε ένα μέτριο μπολ.

Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μείγμα φασολιών, την μισή φρέσκια σάλτσα ντομάτας και την μισή ποσότητα τυριού. Σερβίρουμε με τα tortillaτσιπς, και το υπόλoιπο τριμμένο τυρί με το ξίσμα limeαπό πάνω. Η υπόλοιπη φρέσκια σάλτσα ντομάτας σερβιρέται στο τραπέζι ως ντιπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ