ΥΛΙΚΑ
- Φύλλα ρόκας χοντροκομένα
- 2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ. ψωμί χωριάτικο με την κόρα, σε μικρούς κύβους
- 4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
- Φύλλα από 1 ματσάκι δύοσμο
- Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
- 50 mlελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ντρέσινγκ:
- Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 4-5 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
- 50 mlελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για ½ με 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ψωμί και σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε απόο το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξει από το περιττό λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε μία μεγάλη σαλατιέρα, περιχύνουμε με ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα κρουτόν, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!