Σαλάτα με αχλάδια και μανούρι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φουντούκι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • 75 γρ. μείγμα από φυλλώδη λαχανικά (π.χ. ρόκα)
  • 1 ώριμο αχλάδι σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. μανούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και το δεντρολίβανο με 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα φρυγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Για το ντρέσινγκ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
Ρίχνουμε τα φύλλα σαλάτας με το ντρέσινγκ, το μανούρι και τις φέτες αχλαδιού. Περιχύνουμε με την ψίχα φουντουκιού, το μείγμα με το μέλι και το δεντρολίβανο και είναι έτοιμη η σαλάτα.