- 1 κιλό ψάρι (μυλοκόπι, φαγκρί κα)
- 1 - 1½ φλιτζ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Ντομάτα σε φέτες
- Αλάτι / πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος (φύλλα)
- Φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και έντερα, κόβουμε γύρω γύρω με ψαλίδι τα πτερύγια και τις αγκαθωτές άκρες του, το πλένουμε, το αλατίζουμε καλά και το τοποθετούμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το ελαιόλαδο με τον πελτέ της ντομάτας με λίγο νερό, 1 ποτήρι λευκό κρασί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε το ψάρι στο ταψί με το μίσο από το παραπάνω μίγμα. Το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό και τοποθετούμε πάνω του τις στρογγυλές φέτες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα, πασπαλίζουμε ξανά με την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό και βάζουμε το ταψί με το ψάρι στο φούρνο.
Το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα περιβρέχοντας το κάθε τόσο με τα υγρά του ώσπου να κάνει κρούστα. Προσέχουμε να μην στεγνώσει αλλά να μείνει με αρκετή σάλτσα, συμπληρώνοντας με κρασί ή νερό αν χρειαστεί.