ΥΛΙΚΑ
- 6 κ.σ. σως γιαουρτιού
- 5 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 4 φιλέτα σολομού
- 8 φέτες γαλοπούλα
- 8 φέτες ψωμί ολικής
- 8 φέτες ντομάτας
- 8 φύλλα μαρουλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τη σως γιαουρτιού με 2 κ.σ. βασιλικό.
Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βασιλικό, με το ελαιόλαδο και τπ χυμό λεμονιού σε μεγάλο γυάλινο ταψί. Προσθέστε σολομό στο μείγμα λαδιού και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ετοιμάστε το γκριλ (μέτρια-υψηλή φωτιά). Ψήστε τα φιλέτα σολομού μέχρι να γίνουν αδιαφανή στο κέντρο, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Ψήστε το ψωμί στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Απλώστε το μείγμα της σάλτσας γιαουρτιού σε 1 πλευρά από τις φέτες ψωμιού. Συμπληρώστε κάθε μία από τις 4 φέτες ψωμιού με 2 φέτες γαλοπούλα, 2 φέτες ντομάτα, 1 φιλέτο σολομού και 2 φύλλα μαρουλιού. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βασιλικό, με το ελαιόλαδο και τπ χυμό λεμονιού σε μεγάλο γυάλινο ταψί. Προσθέστε σολομό στο μείγμα λαδιού και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ετοιμάστε το γκριλ (μέτρια-υψηλή φωτιά). Ψήστε τα φιλέτα σολομού μέχρι να γίνουν αδιαφανή στο κέντρο, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Ψήστε το ψωμί στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Απλώστε το μείγμα της σάλτσας γιαουρτιού σε 1 πλευρά από τις φέτες ψωμιού. Συμπληρώστε κάθε μία από τις 4 φέτες ψωμιού με 2 φέτες γαλοπούλα, 2 φέτες ντομάτα, 1 φιλέτο σολομού και 2 φύλλα μαρουλιού. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.