Club Sandwich με σολομό

ΥΛΙΚΑ
  • 6 κ.σ. σως γιαουρτιού
  • 5 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 8 φέτες γαλοπούλα
  • 8 φέτες ψωμί ολικής
  • 8 φέτες ντομάτας
  • 8 φύλλα μαρουλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε τη σως γιαουρτιού με 2 κ.σ. βασιλικό.
Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βασιλικό, με το ελαιόλαδο και τπ χυμό λεμονιού σε μεγάλο γυάλινο ταψί. Προσθέστε σολομό στο μείγμα λαδιού και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ετοιμάστε το γκριλ (μέτρια-υψηλή φωτιά). Ψήστε τα φιλέτα σολομού μέχρι να γίνουν αδιαφανή στο κέντρο, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Ψήστε το ψωμί στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Απλώστε το μείγμα της σάλτσας γιαουρτιού σε 1 πλευρά από τις φέτες ψωμιού. Συμπληρώστε κάθε μία από τις 4 φέτες ψωμιού με 2 φέτες γαλοπούλα, 2 φέτες ντομάτα, 1 φιλέτο σολομού και 2 φύλλα μαρουλιού. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.