Καλοκαιρινή σούπα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ
  • 400γρ ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • λίγα κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ρικότα
  • λίγα φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμάνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα.

Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα πυρεξ με το λάδι και αλατοπιπερώστε.

Τοποθετήστε το σκόρδο και το θυμάρι και ψήστε για 25-30 λεπτά.

Ξεφυλλίστε το θυμάρι και πετάξτε το κλαράκι.

Προσθέστε σε μία κατσαρόλα το περιεχόμενο του πυρέξ και το ξύδι. Πολτοποιήστε το περιεχόμενο με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέστε περίπου 150ml νερό μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Σερβίρουμε με 1 κουταλιά ρικότα, μερικά φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Μπορούμε να καταναλώσουμε την σούπα ζεστή ή κρύα.