ΥΛΙΚΑ
- 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1φλ. Καστανή ζάχαρη
- 1/4φλ. τριμμένη καρύδα
- 2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. γλυκού κανέλα
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1+1/2κ. γλυκού βανίλια
- 2φλ. τριμμένο καρότο
- 115γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4+1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C - 180°C .
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάστε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέστε το τριμμένο καρότο και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά.
Συνδυάστε το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το τριμμένο καρότο.
Ρίξτε το 1/4φλ. καρύδια και ανακάτεψε ελαφρώς.
Αλείφετε ένα ταψί 20×8εκατοστών με ελαιόλαδο.
Άδειασε το μείγμα με το κέικ στο ταψί και ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου.
Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάστε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέστε το τριμμένο καρότο και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά.
Συνδυάστε το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το τριμμένο καρότο.
Ρίξτε το 1/4φλ. καρύδια και ανακάτεψε ελαφρώς.
Αλείφετε ένα ταψί 20×8εκατοστών με ελαιόλαδο.
Άδειασε το μείγμα με το κέικ στο ταψί και ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου.
Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.