Μελιτζάνες παπουτσάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. Κιμάς κοτόπουλο άπαχος
  • 2  μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2  ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (αν θέλετε)
  • 250 γρ. Κιμάς κοτόπουλο άπαχος
  • 2  μελιτζάνες μεγάλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2  ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και από τις δύο μεριές στους 180 βαθμούς στον αέρα (200 με αντιστάσεις).
Όταν τις βγάλουμε πατάμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό για να δημιουργηθεί χώρος για τον κιμά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι (και το σκόρδο) μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τη ντομάτα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και αλείφουμε τα παπουτσάκια μας
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 150 με αέρα για 15-20 λεπτά.
Αν χρειάζεται στο τέλος βάζουμε για λίγα λεπτά αντιστάσεις για να πάρει χρώμα από πάνω.