• ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΟ 1500 ΘΕΡΜΙΔΩΝ (χωρίς γλουτένη)

"Μην περιμένετε. ο χρόνος δεν θα είναι ποτέ «σωστός». Ξεκινήστε από όπου και αν βρίσκεστε με τα εργαλεία που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας και θα βρεθούν καλύτερα εργαλεία στη διαδρομή προς το στόχο σας’’

ΠΡΩΙΝΟ
2 καλαμπο/ ρυζο –γκοφρέτες με 1 κ.γ βούτυρο + 1 κ.γ μέλι ή μαρμελάδα + 1 φλιτζ. γάλα 1,5%
2 καλαμπο/ ρυζο –γκοφρέτες με 1 κ.γ ταχίνι με κακάο + φέτες μπανάνας ή 1 κ. γ ταχίνι + 1 κ.γ μέλι +1 φλιτζ. γάλα 1,5%
½ φλιτζ. κορν φλεικς ή 4 κ.σ βρώμη + 1 φλιτζ γάλα 1,5% ή 1 γιαούρτι 2% + 1 φρούτο
4 καλαμπο/ ρυζο – γκοφρέτες 1 φέτα τυρί ή 30 γρ τυρί κρέμα + 1 φρούτο ή ½ ποτήρι χυμό

 

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
1 φρούτο

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ Σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (2 φλιτζ.) με 2 κ.γ ελαιόλαδο + μοσχάρι (120γρ)+ 1 1/3 φλιτζ. ρύζι
ΤΡΙΤΗ Σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (2 φλιτζ.) με 2 κ.γ ελαιόλαδο + 1 ½ φλιτζ. όσπρια (φακές/ρεβίθια/ γίγαντες/ φάβα/ φασόλια) + 1 φέτα ψωμί χωρίς γλουτένη
ΤΕΤΑΡΤΗ Σαλάτα με βραστά λαχαν. (μπρόκολο/ παντζάρια/ χόρτα 1 φλιτζ) με 2 κ.γ. ελαιόλαδο + κοτόπουλο (120 γρ)+ 1 1/3 φλιτζ. ρύζι
ΠΕΜΠΤΗ 1 1/3 φλιτζ. σπανακόριζο/ πρασσόριζο/ ριζότο με λαχανικά (αρακάς, καλαμπόκι, καρότο κα) + 60 γρ τυρί ↓ λιπαρών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψάρι βραστό/ψητό (150 γρ όπως γαύρος, σαρδέλα, τσιπούρα) + λαχανικά βραστά/ψητά ( 1 φλιτζ. πιπεριές, καρότο, κολοκυθάκι κα) + 4 πατάτες βραστές/ψητές (μικρού μεγέθους 85 γρ η μία)
ΣΑΒΒΑΤΟ Σαλάτα με 1 ντομάτα+1 αγγούρι+ 1 πιπεριά με 2 κ.γ ελαιόλαδο + 1 1/3 φλιτζ. ζυμαρικό χωρίς γλουτένη (π.χ. οσπρίων) με 4 κ.σ κόκκινη σάλτσα + 2 κ.σ τυρί ↓λιπαρών
ΚΥΡΙΑΚΗ Λαδερό (1 ½ φλιτζ. φασολάκια, μπάμιες, αρακάς) + 60 γρ τυρί ↓ λιπαρών+ 1 φέτα ψωμί χωρίς γλουτένη

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί

 

ΒΡΑΔΙΝΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 παξιμάδια μεσαία χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού) + 1 ντομάτα τριμμένη+ 1 αγγούρι + 30 γρ τυρί ↓ λιπαρών
ΤΡΙΤΗ 1 ομελέτα με 2 αυγά + λαχανικά (πχ μανιτάρια/ ντοματίνια πιπεριες κα) + 3-4 κριτσίνια χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού) ολικής
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 γιαούρτι 2% + 4 κ.σ βρώμη χωρίς γλουτένη ή ½ φλιτζ. Δημητριακά χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού)
ΠΕΜΠΤΗ Σαλάτα με 1 ντοματά + 1 αγγούρι με 2 κ.γ ελαιολάδο + 1 σάντουιτς ή τοστ ή αραβική (χωρίς γλουτένη) +2 φέτες τυρί του τοστ + 1 φέτα γαλοπούλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 πίτα αλάδωτη χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού) με 1 φέτα τυρί + 1 φέτα γαλοπούλα + 1 κ.σ μουστάρδα + λαχανικά (ντομάτα/μαρούλι)
ΣΑΒΒΑΤΟ Σαλάτα με 120 γρ. σολομό ή τόνο + πράσινα φυλλώδη λαχανικά (2 φλιτζ.)+ 2 παξιμάδια χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού) +2 κ.γ ελαιόλαδο + 5 μεγάλες ελιές+ ξύδι, λεμόνι
ΚΥΡΙΑΚΗ Ανάμεικτη σαλάτα με πράσσινα φυλλώδη λαχανικά (1 φλιτζ.) + 1 ντομάτα + 60 γρ τυρί ↓ λιπαρών + 1 αυγό βραστό ή 1 γαλοπούλα + 3-4 κριτσίνια χωρίς γλουτένη (π.χ. καλαμποκιού)