Yγιεινά σνακ για τη δουλειά και το σχολείο
Εδώ σου προτείνουμε μερικά υγιεινά σνακ, χαμηλά σε θερμίδες, για να τρως στο διάλειμμα από τη δουλειά ή το σχολείο, που σε χορταίνουν χωρίς να σου χαλάσουν το πρόγραμμα!
Εδώ σου προτείνουμε μερικά υγιεινά σνακ, χαμηλά σε θερμίδες, για να τρως στο διάλειμμα από τη δουλειά ή το σχολείο, που σε χορταίνουν χωρίς να σου χαλάσουν το πρόγραμμα!
Η πιο χαρούμενη στιγμή του χρόνου είναι φυσικά τα Χριστούγεννα! Είναι, όμως, και η εποχή για την υπερκατανάλωση φαγητού και την υποχώρηση σε τεράστιες ποσότητες φαγητού και την υποτροπή στο πρόγραμμα διατροφής σας;
Τα γαλακτοκομικά τρόφιμα περιλαμβάνουν το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και το εμπλουτισμένο γάλα σόγιας. Δεν περιλαμβάνει παράγωγα γάλακτος όπως ξινή κρέμα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι ο 12ος μήνας του χρόνου, αλλά ονομάστηκε έτσι από τη λέξη decem (10), ως ο 10ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου. Τι μας φέρνει λοιπόν;
Τα ω-3 είναι λιπαρά οξέα που αποτελούν απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για πολλαπλούς ανρθώπινους ιστούς, καθώς δεν έχουμε την ικανότητα εμείς να τα συνθέσουμε στο σώμα μας, και επίσης αποτελούν χρήσιμη πηγή ενέργειας που προσθέτουν ένα “συν” στην καρδιαγγειακή μας υγεία και όχι μόνο!
Τι να πρωτοπούμε για το ελαιόλαδο; Αποτελεί βασικό στοιχείο του εξοπλισμού της κουζίνας μας, λόγω της πλούσιας γεύσης και της ευελιξίας του ως μαγειρικό μέσο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο ή σοτάρισμα.
Ο Νοέμβριος πήρε το όνομά του από τη λέξη novem (9), ως ο 9ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου. Ο πλέον 11ος μήνας του χρόνου καταφθάνει με τα πρώτα κρύα και βέβαια με πολλά διατροφικά “ δώρα”!
Πάμε να τα γνωρίσουμε… Οι ξηροί καρποί περιλαμβάνουν: αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, κάσιους, φουντούκια....
Οι κιρκάδιοι ρυθμοί είναι σωματικές, νοητικές και συμπεριφορικές αλλαγές που ακολουθούν έναν 24ωρο κύκλο. Αυτές οι φυσικές διεργασίες ανταποκρίνονται κυρίως στο φως και το σκοτάδι και επηρεάζουν τον άνθρωπο.
Τα δημητριακά (π.χ. όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και η βρώμη) αποτελούνται από τρία τμήματα: το πίτουρο (το εξωτερικό στρώμα), το φύτρο (πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά) και το ενδοσπέρμιο (το κεντρικό τμήμα οποίο είναι πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνη).